Gostivar (Femrave)

Gostivar (Femrave)

Paralelja e shtrirë e Medresesë Isa Beu për vajza në Gostivar

Duke pasur parasysh se vetëm një femër e edukuar në frymën Islame do të jetë e gatshme t’u përgjigjet sfidave të kohës,Bashkësia F.Islame në vitin shkollor 2008/09 hap edhe paralelen e tretë me radhë të vajzave në Gostivar.Për fillim pranohet vetëm një klasë me 20 nxënëse. Ndërsa nga viti shkollor 2009/10 dhe  këndej në këtë paralele u pranuan  nga dy klasë dhe se numri i përgjithshëm i nxënësve që shkollohen në këtë paralele arrinë në 132 nxënëse. Këtë vit shkollor 2012/13 dega e shtrirë e vajzave në Gostivar do të nxjerr gjeneratën e II (dytë) të femrave dhe me këtë kjo paralele shënon përmbajtjen, kujtimin dhe momentin e pashlyeshëm në ndërtimin e vetëdijes fetare të femrës në shoqëri.

[nggallery id=17]

COMMENTS