Tetovë (Femrave)

Tetovë (Femrave)

Paralelja e shtrirë e Medresesë Isa Beu për vajzave Tetovë 2004/05

Edukimi i femrës zë një vend të rëndësishëm në Medresenë Isa Beu dhe që në fillim,si që përmendëm, kemi pasur integrimin dhe përfshirjen e saj në radhët e Medresesë si nxënëse me korespodencë. Mirëpo me kalimin e kohës dhe me krijimin e kushteve Bashkësia Islame në R.M. e realizon në praktikë këtë ëndërr të kahmotshme dhe në vitin shkollor 2004/05 hapet paralelja e vajzave me mësim të rregullt në Tetovë.Ndërsa në vitin shkollor 2007/08 diplomoj edhe gjenerata e pare në këtë paralele. Ndërsa në vitin shkollor 2012/13 do të nxjerë gjeneratën e VI ( gjashtë) të kësaj paralele.  Sot numri i përgjithshëm i vajzave që shkollohen me mësim të rregullt në këtë paralele arrinë në 176 nxënëse.

Në vitin shkollor 2007/08 Bashkësia Fetare Islame e vuri edhe gurëthemelin e parë për ndërtimin e objektit të ri për këtë parale pasi që objekti i mëparshëm nuk plotësonte kushtet për zhvillimin e procesit të mirëfilltë edukativ arsimor.Kështu që në vitin shkollor 2009/10 nxënëset e kësaj paralele vitin shkollor e kanë filluar në objektin e ri hapja selemne e të cilit u bë më 31 tetor 2009.

 

[nggallery id=16]

COMMENTS